COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

 

In contextul sarbatorilor de iarna coroborat cu situatia epidemiologica actuala, ANSVSA a lansat tematici de control in unitati de alimentatie publica pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare si comertul ilegal de porci si carne de porc, in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna.

Au fost organizat echipe de control formate din inspectori D.S.V.S.A. BRASOV, A.N.S.V.S.A. si I.P.J., realizandu-se  82 de controale, dintre care 49 in trafic  si 33 in unitati de alimentatie publica.

Au fost verificate in trafic 49 de mijloace de transport. Dintre acestea au fost identificate trei mijloace de transport neautorizate care transportau animale fara documente. Pentru aceasta neconformitate au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale in valoare de 8.400 lei. Animalele au fost retinute oficial, sechestrate, iar o parte au fost relocate in zona geografica de ambarcare.

La nivelul pietelor au fost verificate sub directa supraveghere a echipei de control ANSVSA   unitati de alimentatie publica  si producatori locali. Pentru neconformitatile constatate (depozitare necorespunzatoare, program de autocontrol partial implementat, grafice de temperatura necompletate la zi, etichetare necorespunzatoare),  s-au aplicat sanctiuni in valoare de 11.200 lei si au fost confiscate 1.095 de kg de conserve de produse de origine non animala.

D.S.V.S.A. Brasov  informeaza consumatorii pe aceasta cale sa achizitioneze produse numai din unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar.

Actiunile de control sunt in desfasurare pe toata perioada sarbatorilor de iarna.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr.HOLERGA IRINA